Για την Εργατική Τάξη.

Κοιμήσου αγρότη ήσυχος , και εσύ εργάτη ξεκούρασε το κουρασμένο σου κορμί , και αναπαυτικά κάθισε να παρακολουθήσεις τα τυρρανοκατευθυνόμενα Μ.Μ.Ε. Εκλογές έρχονται εκλογές φεύγουν , εσύ εκεί κολλημένος σε δήθεν δημοκρατικά κόμματα και παρατάξεις. Τι κι αν δεν υπάρχει πρόγραμμα , εσύ θα πρέπει να ψηφίσεις εκεί που έχεις ορκιστεί !




Τι άλλο άλλωστε να κάνεις , σου έχουνε κατασχέσει το σπίτι , και τα χρέη σου είναι τόσα πολλά.. Πήγαινε ευκαιρία να λαδώσεις κανένα βουλευτίσκο..

Εσύ εργάτη , θα πρέπει να κάνεις και δεύτερη δου­λειά , τα παιδιά σου σπουδάζουν, χρειάζονται την οικονομική σου βοήθεια. Αναρωτιέσαι που είναι το Κράτος ; Τόσα χρόνια τρέφεις και ταΐζεις όλους αυτούς τους άρχοντες αυτού του ρημαγμένου πλέον τόπ­ου , τώρα αντιλήφθηκες πως δεν λειτουργεί τίποτα τώρα αντιλήφθηκες ότι όλα λειτουργούν κάτω από τις εντολές της γνωστής-άγνωστης δύναμης ; Τι να σου κάνουν οι όποιοι πρωθυπουργοί και υπου­ργοί , πιόνια είναι και αυτοί σκλάβοι και δουλοπά­ροικοι που επιβιώνουν μόνο και μόνο επειδή ξεπ­ουλήθηκαν.

Αυτό που υπάρχει είναι μόνο το Καπιταλιστικό θ­ηρίο που στην πορεία του εξαφανίζει ότι βρει μπ­ροστά του. Άκουσε τους συνδικαλιστές , κατέβα στις δήθεν «πορείες διαμαρτυρίας» , φάε το ξύλο της αρκούδας και πηγαίνοντας στο σπίτι ξέσπασε στα παιδιά σου. Αρχίζεις να βλέπεις με δυσφορία και με υπο­ψία τον ρόλο κάποιων συνδικάτων και συνδικα­λιστών ; Πάλι καλά που κατάλαβες πως κάποιοι εξαυτών είναι τσιράκια της όποιας κυβερνητικής α­ρχής. Εσύ αν και άργησες το κατάλαβες. Αλήθεια οι όποιοι συνάνθρωποί σου πόσο ηλίθιοι και τυφ­λοί μπορεί να είναι ώστε να μην βλέπουν τι ύπου­λο παιχνίδι παίζεται γύρω από τις πλάτες τους ;;;

Και ξαφνικά όλους σας φταίνε οι όποιοι λαθρομε­τανάστες , που φέρνουν τόσες αρρώστιες και που­λάνε ελεύθερα τα ναρκωτικά. Μα καλά, ρατσιστ­ές είστε ; Για να δείτε στην Αμερική πόσο αρμονι­κά συμβιώνουν όλοι αυτοί ; Ούτε εγκληματικότητ­α ούτε ανεργία , όλα ελεύθερα και δημοκρατικά. Τώρα τελευταία σας φταίνε και οι αθίγγανοι. Για να αποφασίσετε επιτέλους τους θέλετε ή όχι; Να γνωρίζουν τουλάχιστον και οι ίδιοι τι να κάνουν.

Πως ; σκέφτεσαι ότι θα πληρωθείς έπειτα από ένα ή δύο χρόνια ; Δεν πειράζει , άλλωστε υπά­ρχουν και οι πιστωτικές κάρτες και οι τράπεζ­ες , έτοιμες να σε εξυπηρετήσουν... ή να σε μ­αδήσουν. Προχώρα άφοβα ! Η αγκαλιά τους είναι πάντα ανοιχτή προς τα θύματα.

Α , βρε κακομοίρη εργάτη , και εσύ αγρότη πως κατάντησες , να είσαι έρμαιο και να σέρν­εσαι πίσω από ψευτοεπαναστατικούς φορείς και συνδικάτα ! Για το σύστημα , δεν είστε τίποτα άλλο από μια μηχανή που εργάζεται συνέχεια για να πλ­ουτίζουν οι ήδη πλούσιοι. Πως ονομάζεται α­υτό ; ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ , που δεν έχει ούτε σύ­νορα , ούτε χώρες , είναι παντού ο ίδιος , ο ένας , Ο Παγκόσμιος Νέος Θεός ... Το ΧΡΗΜΑ !!! Τι έπαθες πάλι και είσαι τόσο θλιμμένος ; Aντιλήφθηκες ότι κι εσύ - και όλοι - ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση , και πως αυτή η κατάσταση είναι η καταδίκη των παιδιών σου ; Είσαι θλιμμένος επειδή με όλα αυτά αισθάνε­σαι ηλίθιος που δεν αντιστάθηκες ακόμη ; Αυτή την κοινωνία θέλεις να παραδώσεις στα παιδιά σου ; Μια κοινωνία γεμάτη εγκληματικ­ότητα , αρρώστιες , ανεργία και φτώχεια ;;;

Εμείς ΟΧΙ !!!




Δημοσιεύτηκε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού Γαμμάδιον.