Νέα σενάρια για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ.


Αντικείμενο πολλών φημών και εικασιών έχει αποτελέσει η υγεία του ηγέτης της Βόρειας Κορέας , Κιμ Γιονγκ - Ιλ , καθώς όπως ανέφερε την Τρίτη η ιαπωνική τηλεόραση ενδέχεται να υπέστη και δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καναλιού TBS , αμερικανικές υπηρεσίες έλαβαν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο 66χρονος Κιμ , ο οποίος υπέστη το πρώτο εγκεφαλικό επεισόδιο στα μέσα Αυγούστου, έπαθε και δεύτερο προς τα τέλη Οκτωβρίου.


Το TBS διευκρίνισε ότι έλαβε την πληροφορία αυτή από αμερικανική πηγή που εδρεύει στη Νότια Κορέα.

"Προς τα τέλη Οκτωβρίου έπαθε το δεύτερο επεισόδιο που του άφησε δυσκολία στην ομιλία και στην κίνηση των άκρων της αριστερής πλευράς" , ανέφερε το κανάλι διευκρινίζοντας ότι τότε ο Κιμ νοσηλευόταν ακόμη σε νοσοκομείο της Πιονγιάνγκ , αναρρώνοντας από το πρώτο επεισόδιο.

Το δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο συνέπεσε με την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Πιονγιάνγκ ο Γάλλος νευροχειρουργός Φρανσουά Ξαβιέ Ρου , με τον οποίο είχε επικοινωνήσει ο μεγαλύτερο γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Ο καθηγητής Ρου παραδέχτηκε στην ιαπωνική τηλεόραση ότι πήγε στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά διέψευσε ότι είδε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.


Γύρω από την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος δεν έχει ορίσει το διάδοχό του, κυκλοφόρησαν πολλές φήμες ιδίως μετά τις 9 Σεπτεμβρίου, όταν δεν περέστη στη μεγάλη παρέλαση για τα 60 χρόνια του καθεστώτος. Στις 30 Οκτωβρίου δεν παρέστη επίσης και στην κηδεία του πρώην αντιπροέδρου Πακ Σονγκ-Τσολ.

Τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας προβάλουν τακτικά φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ιλ από διάφορες αθλητικές και πολιτικές δραστηριότητες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν την ημερομηνία ή τον τόπο όπου τραβήχτηκαν.