Συνέντευξη με τους "Χαριστική Βολή" !



Aναδημοσίευση απο το :
http://www.anthitoukakou.blogspot.com/


Πρίν κάτι μήνες είδαμε να εμφανίζεται μια νέα μπάντα με το όνομα "Χαριστική Βολή". Με καθαρά αντικαπιταλιστικό και εθνικοεπαναστατικό προσανατολισμό μας έδωσαν τα πρώτα έξι κομμάτια τους δωρεάν στον διαδίκτυο.


Η ιστοσελίδα τους είναι :


και το e-mail τους

Η μπάντα δέχτηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στο ιστολόγια μας. Την ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


1) Η κλασσική ερώτηση, πες μας λίγα λόγια για την σύνθεση του συγκροτήματος.
Έχετε κάποιο περαιτέρω στόχο που κάνετε μουσική ή απλά θέλετε να εκφραστείτε;

Λοιπόν, το συγκρότημα αποτελείται απο τους Jihad , Red Byron και Μήδεια. Μουσική κάνουμε για να εκφραστούμε, να βγάλουμε αυτό που θέλουμε απο μέσα μας. Τώρα το θέμα είναι τι έχει να εκφράσει ο καθένας που κάνει μουσική ώστε να δούμε και τι είναι ο "περαιτέρω στόχος" για τον καθένα.

2) Τα τραγούδια σας τα δίνετε δωρεάν.

Ποια η γνώμη σας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μουσική σήμερα ;

Επίσης, είναι σωστό ένα συγκρότημα να πουλάει με σκοπό το κέρδος ;


Η "μουσική" σήμερα αποτελεί ένα τεράστιο και αηδιαστικό πεδίο καπιταλιστικού εμπορίου. Βλακώδη πράγματα βγαίνουν μόνο για να πουλήσουν και να αποχαυνώσουν τον κόσμο κάνοντας τον να νομίζει ότι ψυχαγωγείται. Αλλά όταν λέμε μουσική σήμαινει κάτι που νιώθεις, όχι κάτι που φτιάχνεις με κίνητρο την χρηματική και επώνυμη στο star system καταξίωση.

Η μουσική εξέφραζε στους λαούς την ζωή, τον θανάτο, τον γάμο, την αγάπη, την θλίψη και την χαρά, τον πόλεμο και τις επαναστάσεις για ελευθερία. Σήμερα υπάρχουν βέβαια αξιόλογες μορφές και πραγματικοί καλλιτέχνες αλλά μην περιμένεις να τους ακούσεις την στιγμή που διασκεδάζει μαζικά η καταναλωτική κοινωνία.Πρώτα σαν επαναστάτης και δεύτερον ως μουσικός δεν αποσκοπείς στο χρήμα.

Και ειδικά ένα πολιτικοποιημένο συγκρότημα με τις ιδέες μας πρέπει να αποφεύγει το χρήμα όπως ο διάολος το λιβάνι. Μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις βέβαια που το χρήμα που βγαίνει να χρησιμοποιείται για πράξεις αλληλεγγύης και στον αγώνα. Αλλά το δικό μας σκεπτικό είναι ότι δεν θα επιβαρύνουμε αυτόν που θέλει να μας ακούσει ούτε ευρώ.


3) Σίγουρα τα πράγματα θα είναι δύσκολα για εσάς , εξάλλου δεν είστε επαγγελματίες μουσικοί.

Τι προβλέπεται για το μέλλον, θα δούμε κάποια νέα σας δουλειά ;

Θα κινείστε στο ίδιο ύφος ήχου ή να περιμένουμε και αλλαγές ;


Το δεύτερο δεν θα στο αποκαλύψουμε. Προς το παρόν έχουμε 3 νέα κομμάτια τα οποία θα τα ακούσετε σύντομα.


4) Από μουσική, τι επιρροές έχετε ;


Κύριως μέταλ και oi. Ειδικά με το ιταλικό έχουμε μια ιδιαίτερη λατρεία.


5) «Σύντροφοι μας βρίσκονται σε διαφορετικές πολιτικές εκφράσεις πάντα όμως με αντικαπιταλιστικό σκεπτικό» λέτε στο myspace σας …

Πώς αντιλαμβάνεστε αυτήν την πρόταση ;
Πως πιστεύετε ότι θα ξεπεραστούν οι διαφορές αυτών των εκφράσεων ;

Μας ενώνουν πολύ περισσότερα. Χανόνται καθημερινά τόσα, για αυτό εμείς λέμε "ισχύς εν τη ενώση". Το να αλληλοεξοντωνόμαστε μόνο τον εχθρό χαροποιεί. Μας παίρνουν την ζωή και μεις θα κοιτάξουμε ποιον δρόμο παίρνει ο καθένας στην ζωή του; Φτάνει που διαλέγει έναν αξιοπρεπή.


6) Δίνετε μεγάλη έμφαση στον Ρεμ, τους αδελφούς Στράσσερ και τον Τσε. Πως αντιλαμβάνεστε αυτές τις προσωπικότητες ;

Δικαιώνονται από την ιστορία ;

Βεβαίως και δικαιώνονται. Σημέρα φαίνεται καθαρά ότι αυτό που πολέμησαν είναι ένα κτήνος που δολοφονεί, και όχι μόνο ανθρώπους αλλά την ίδια την φύση. Τους αντιλαμβανόμαστε με μια μόνο λέξη : ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ !


7) Τώρα όσο αφορά τον Τσε Γκεβάρα. Τον βλέπουμε σε αναπτήρες, σε μπλουζάκια, σε κινητά, και τον υμνούν άτομα που είναι από τους καλύτερους πελάτες καπιταλιστικών εταιριών.

Είναι αυτός ο πραγματικός Τσε ; Ή μια αλλοιωμένη εικόνα του από το σύστημα ;


Μια αλλοιωμένη ασφαλώς. Τι σχέση έχει η μόδα με τον Τσε γκεβάρα ; Τα άτομα που τον έχουν "πρότυπο" θα κλαίγαν φοβισμένοι με την πρώτη οβίδα που θα έπεφτε, θα δείλιαζαν να εξοντώσουν έναν καπιταλιστή και δεν θα ήθελαν με τίποτα να χάσουν τα προιόντα που τους παρέχει ο καπιταλισμός. Και αυτό το φαινόμενο συμφέρει το σύστημα γιατί στερεί απο την επαναστατική επίδραση ένα πρόσωπο, αφοπλίζει μια προσωπικότητα. Όμως δεν τα καταφέρνει απόλυτα, ποτέ δεν θα μπορέσει να ελέγξει έναν καθαρο νου.


8) Το φονιάδες των λαών αποτελεί πραγματικά ένα τραγούδι δυναμίτη. Και η πικρή αλήθεια είναι ότι περισσότερο θα το εκτιμούσε ο κόσμος της αγωνιζόμενης μέσης ανατολής παρά η πλειοψηφία της Λευκής φυλής.

Αυτοί οι αγωνιζόμενοι λαοί καθώς και η Β. Κορέα ή Συρία κρατούν ζωντανή την ελπίδα ; Τι θα πρέπει να βλέπουμε εμείς ως Λευκοί σε αυτούς ;

Αυτά που μας λείπουν ! Αγωνιστικότητα, πόθο για ελευθερία, άρνηση υποταγής, υπεράσπιση. Και πρέπει να ρωτήσεις και τι θα πρέπει να νιώθουμε. Θαυμασμό για αυτούς και ντροπή για εμάς ! Ντροπή που καταντήσαμε έτσι. Που αγοράζουμε μανιωδώς από τους κατακτητές μας και τους ζητάμε και άλλο, που αποφασίζουν ότι θέλουν για εμάς και μεις δεν κάνουμε τίποτα.
Οι ακροδεξιοί κύκλοι επικαλούμενοι την πατρίδα παρουσιάζουν ως εχθρούς αυτούς τους αγωνιστές ή στην καλύτερη λένε ότι δεν είναι δική μας μάχη και να μην ασχολούμαστε. Ή κάνουν λάθος όμως ή λένε ψέμματα. Είναι δική μας μάχη. Κάθε άνθρωπος που ελευθερώνεται μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην δική μας ελευθερία. Αποτελούν το παράδειγμα για ανυπακοή στα κελεύσματα του παγκόσμιου κτήνους.

9) Σχετικά με το ίδιο τραγούδι, κάποιος αδαής θα το χαρακτήριζε ως «ύμνο για την εβραϊκή γενοκτονία».

Ποιες διαφορές πιστεύεις ότι έχει ο πραγματικός αντισιωνισμός από την διαστρεβλωμένη εικόνα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ τύπου «κάψε όλους τους Εβραίους» ;

Δεν είναι τυχαίο ότι παρουσιάζουν τέτοια εικόνα. Έτσι πείθουν την μάζα να τους ακολουθεί. Ο αντισιωνισμός είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας απέναντι στην επεκτατική τάση του σιωνισμού να υποδουλώνει λαούς. Οι εβραίοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να περιφέρονται σε όλη την γη και να πάνε να κάνουν κουμάντο με το έτσι θέλω παντού. Όπως δεν έχει ένας το δικαίωμα να μπαινοβγαίνει και να κάθεται στο κάθε ξένο σπίτι και να ζητά να το διαχειρίζεται.

Με αυτούς τους εβραίους έχουμε το πρόβλημα, αυτούς που μας βλέπουν σαν Γκόιμ και καταπατούν τα δικαιώματα λαών και μάλιστα με ύπουλο τρόπο, με ψυχολογικό πόλεμο, με κλεψιά και απάτη. Δεν επιθυμούμε γενοκτονίες και αφανισμούς, αυτό είναι γνώρισμα της δικιάς τους ψυχοσυνθέσεως. Για να το πούμε στην καθομιλουμένη, να μαζευτούν θέλουμε.

10) Στο "αντίσταση στο σύστημα" λέτε «Ποιο κράτος και σημαία, ποιο Έθνος και στρατός». Κάποιος σίγουρα θα το χαρακτήριζε αντεθνικό.

Τι σκέφτεστε όταν ακούτε αυτές τις λέξεις ;

Ποια η θέση τους σήμερα ; Ποιες σκέψεις σας ώθησαν ώστε να γράψετε αυτόν τον στίχο ;


Αν θεωρείται έθνος αυτό το πράγμα σήμερα, ναι αντεθνικό είναι. Να τι σκεφτόμαστε.


Κράτος : Μηχανισμός κλεφτών, δολοφόνων και ψευτών. Σημαία : Σύμβολο αυτού του κράτους και αυτής της κοινωνίας.


Έθνος : Ένα έθνος που έχασε κάθε διάθεση να πολεμήσει και ζει δουλοπρεπώς.


Στρατός : Όργανο του κράτους. Αφού το κράτος προδίδει το έθνος γιατί να έχουμε θετική άποψη για αυτό ;

Αφού το έθνος είναι σε μαύρο χάλι γιατί να το παρουσιάζουμε ως κάτι άγιο και άσπιλο ; Λέμε την αλήθεια όπως είναι για να ξυπνήσει. Δεν είμαστε ανθέλληνες ούτε μισάνθρωποι. Επιθυμούμε να αφυπνήσουμε όσα περισσότερα απο τα αδέλφια μας γίνεται. Άλλα όταν κάποιος κάθεται άπραγος μπροστά στα αίσχη που γίνονται καθιστά τον εαυτό του συνένοχο. Ο στίχος είναι δημιούργημα της σημερινής κατάστασης.

Αλλά δεν πέφτουμε στην παγίδα να αρχίσουμε να πολεμούμε την ιδέα του Έθνους. Απλά αρνούμαστε την ιδεατή του εικόνα και αντικρύζουμε την πραγματική ώστε να καταλάβουμε την ανάγκη για αναγέννηση.

11) Πως βλέπετε την κοινωνία σήμερα; Τι νομίζετε ότι φταίει που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν ασχολείται με τα κοινά και απλώς ψηφίζει κάποιον απατεώνα κάθε εκλογές ;

Την κοινωνία την βλέπουμε ως έναν οχετό. Τι φταίει ; Η έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της. Η αλλοτροίωση, η αποξένωση, ο ατομικισμός και η επιθυμία του καθενός να αρπάξει, να πατήσει πάνω στους άλλους. Όταν φτάνουν οι έκλογες τι άλλο να σκεφτεί ένας τέτοιος παρά το ποιος υπόσχεται τα πιο πολλά ; Δεν έχει κάποιο κίνητρο να ψάξει παραπάνω και δεν τον νοιάζει άλλωστε το ποιόν του πολιτικού.

Η πλειοψηφία δεν ασχολείται με τα κοινά γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους. Είχαν, αλλά το σκότωσαν και πρώτα ο καθένας μέσα του. Οι νέες γενιές είναι επόμενο να μαθαίνουν έτσι να φέρονται και πέφτουμε σε φαύλο κύκλο.

12) Βλέπετε κάποια ελπίδα στο ορατό μέλλον σχετικά με την ελληνική πραγματικότητα ;

Για να είμαστε ειλικρινείς όχι. Μόνο αγώνα και διάσωση της αξιοπρέπειας μας μπορούμε να πετύχουμε.


13) Ποια προσωπικότητα του εθνικοεπαναστατικού χώρου των περασμένων δεκαετιών εκτιμάτε ;

Τον Αριστοτέλη Καλέντζη , και απο αυτούς που έφυγαν νωρίς τον Μίκη Μάντακα.


14) Το πρώτο βήμα για την ελευθερία είναι η νοητική απελευθέρωση από τα δεσμά του συστήματος καθενός από μας προσωπικά.

Στο πρώτο βήμα που είναι το ατομικό, πως μπορεί κανείς να πάρει πίσω αυτά που του έκλεψαν ; Ποια στάση ζωής προτείνεται ;



Την ζωή με ψηλά το κεφάλι. Την ελέυθερη, όσο μπορεί πετύχει αυτό. Να μην γλύφεις, να μην υπηρετήσεις κανένα κάθαρμα, να μην πάρεις τα ναρκωτικά τους, να μην γίνεις όπως σε θέλουν (πιστό υπάλληλο με επαγγελματικές φιλοδοξίες για ζωή, αλκοολικό, καταναλωτή κ.α.). Να γίνεις αυτό που ΔΕΝ θέλουν.
Υγιώς γυμνασμένος και όχι φουσκωμένος από ουσίες, σκεπτόμενος, μορφωμένος, κριτικός τους, με διάθεση άρνησης και επανάστασης σε κάθε τομέα της καθημερινότητας.

15) Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της κοινωνίας μας ;

Ανεργία, ναρκωτικά, καρκίνοι ( ποιοι φταίνε άραγε... ). Εκφυλισμός και αποαπόξενωση από την φύση.


16) Την στιγμή που το Hollywood ελέγχει τις ταινίες που θα βλέπουμε, είναι λογικό οι αξιόλογες ταινίες να μην είναι παρά ελάχιστες. Παρόλα αυτά έχετε κάποιες να προτείνετε;

Είναι μερικές. πχ Fight club, εις το όνομα του πατρός ...


17) Από βιβλία ;

Δεκάδες , τι να πρωτοπούμε ;


18) Ευχαριστούμε για τις απαντήσεις. Κλασσικά, τα τελευταία λόγια δικά σας.

Καλή δύναμη , καλό αγώνα ! ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ , ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !