Μποϋκοτάρετε τους εορτασμούς του «Ισραήλ στα 60».


Παλαιστινιακή έκκληση προς τη διεθνή κοινή γνώμη

60 χρόνια παράνομης κατοχής και εθνοκάθαρσης

Πώς μπορείτε και γιορτάζετε ; Η ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ πριν από εξήντα χρόνια ήταν ένα αποικιακό σχέδιο που συστηματικά και βίαια εξεδιώξε περισσότερους από 750 χιλιάδες Παλαιστίνιους Άραβες από τη γη και τις εστίες τους. Πριν από 60 χρόνια , σιωνιστές οργανωμένοι σε εθνοφρουρές και συμμορίες λεηλάτησαν Παλαιστινιακές ιδιοκτησίες και κατέστρεψαν εκατοντάδες Παλαιστινιακά χωριά.

Πώς μπορούν ενσυνείδητοι άνθρωποι να γιορτάσουν αυτή την καταστροφή ; Το Ισραήλ στα 60 του είναι ένα κράτος που εξακολουθεί να αρνείται στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες το κατοχυρωμένο από τα Ηνωμένα Έθνη δικαίωμά τους να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να λάβουν αποζημίωση , απλώς επειδή είναι «μη Εβραίοι». Εξακολουθεί να κατέχει παρανόμως Παλαιστινιακές και άλλες Αραβικές εκτάσεις , κατά παράβαση πολυάριθμων ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Επιμένει στην κατάφορη άρνηση θεμελιωδών Παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων , κατά παράβαση της διεθνούς ανθρωπιστικής νομοθεσίας και των συνθηκών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακόμη υποβάλλει τους ίδιους τους Παλαιστίνιους πολίτες του σε ένα σύστημα καθιερωμένων διακρίσεων, που παραπέμπει ισχυρά στο ξεπερασμένο καθεστώς του Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική. Το Ισραήλ διαφεύγει των συνεπειών όλων των παραπάνω , χάρη στην άνευ προηγουμένου ασυλία που του δίνεται από την άνευ ορίων και απλόχερη οικονομική, διπλωματική , πολιτική και ακαδημαϊκή υποστήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Εν όψει αυτής της πολυπρόσωπης καταπίεσης που αντιπροσωπεύει η τρέχουσα πραγματικότητα του Ισραήλ , θεωρούμε κάθε Αραβική ή διεθνή συμμετοχή , είτε είναι ατομική είτε θεσμική σε κάθε δραστηριότητα που συμβάλλει , είτε άμεσα είτε έμμεσα, στους «εορτασμούς» της ίδρυσης του Ισραήλ , σαν συμπαιγνία προς τη διαιώνιση της παράνομης κατοχής και του ξεριζωμού των προσφύγων , προς την επιμήκυνση της κατοχής και το ρίζωμα του Ισραηλινού Απαρτχάιντ.

Καλώντας το Ισραήλ σαν «επίτιμο προσκεκλημένο» στις εκθέσεις βιβλίων του Τορίνο και των Παρισίων επί παραδείγματι συνιστά όχι μόνο ηθελημένη προδοσία των βασικών αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που ενσταλάζονται στους νόμους της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και μια ηθελημένη απόπειρα συγκάλυψης των εγκλημάτων του Ισραήλ κατά του Αραβικού λαού , ιδιαίτερα τα διαδοχικά εγκλήματα πολέμου στο Λίβανο και την Παλαιστίνη, και τις πράξεις αργής γενοκτονίας κατά 1,5 εκατομμυρίου Παλαιστίνιων στην κατεχόμενη και συλλογικά τιμωρούμενη λωρίδα της Γάζας.

Εν ολίγοις, ο εορτασμός του «Ισραήλ στα 60» ταυτίζεται με το να χορεύετε σε Παλαιστινιακούς τάφους. Ενθαρρύνουμε την διεθνή κοινή γνώμη σε όλες της τις πτυχές, ιδιαίτερα θεσμούς και μεμονωμένους εργαζόμενους στις τέχνες, την ανώτερη εκπαίδευση, στον αθλητισμό, εμπορικούς συλλόγους και θρησκευτικές κοινότητες να μποϋκοτάρουν τους εορτασμούς του «Ισραήλ στα 60» όπου κι αν λάβουν χώρα στον κόσμο.

Αυτοί οι εορτασμοί , κατ’ ορισμό προσβάλλουν την ιστορία μας, παραβιάζουν τα δικαιώματά μας και εμβαθύνουν την καταπίεση. Καθιστούν επίσης την ατροπό προς τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, την ισότητα και την διηνεκή ειρήνη βάσει του διεθνούς δικαίου μακρύτερη από ποτέ.