«Χέρι - χέρι» στην Ευρωβουλή υπέρ της συκοφάντησης των αντιπάλων της «δημοκρατίας» …


του Red Byron.

Πέντε μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, ο Βρετανός Christopher Beazley εκ μέρους του νεοφιλελεύθερου Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος ( συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία ) , η Εσθονή Marianne Mikko και η Ουγγαρέζα Zita Gurmai εκ μέρους των Σοσιαλδημοκρατών ( συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ ) , ο Γερμανός Φιλελεύθερος Alexander Alvaro και η ακροδεξιά Λιθουανή Inese Vaidere εκ μέρους της UEN Ένωσης για την Ευρώπη των Εθνών ( ο σχηματισμός του Φίνι , στον οποίο και συμμετείχε παλαιότερα και ο Καρατζαφέρης μαζί και με το Λικούντ του Αριέλ Σαρόν ) κατέθεσαν δήλωση στην Ευρωβουλή , η οποία υπογράφτηκε από 409 ευρωβουλευτές και εισηγείται να ανακηρυχτεί η 23η Αυγούστου , ημέρα υπογραφής του συμφώνου Μολότοφ - Ριμπεντρόπ , ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Εγκλημάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού» !


Εκ μέρους του ΛΑΟΣ , το κάλεσμα υπέγραψε ο Ευρωβουλευτής του Γεώργιος Γεωργίου ( αυτός που αποκαλούσε μέσα στην Ευρωβουλή τα Σκόπια ως Μακεδονία ... )

Στη δήλωση που υπέγραψαν χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «στόχος της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα των Εγκλημάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού, θα πρέπει να είναι η διατήρηση της μνήμης των θυμάτων των μαζικών εκτοπίσεων και εξοντώσεων και, ταυτόχρονα, η εδραίωση της δημοκρατίας καθώς και η ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ήπειρό μας», προσθέτοντας ότι «οι μαζικές εκτοπίσεις, οι δολοφονίες και οι υποδουλώσεις που διαπράχθηκαν στο πλαίσιο των επιθέσεων του σταλινισμού και του ναζισμού, εμπίπτουν στην κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας για τα οποία δεν ισχύουν οι νόμιμες παραγραφές, βάσει του διεθνούς δικαίου».

Οι υπογράφοντες καλούν σε πρακτικά μέτρα που συμπεριλαμβάνουν τα εξής :

«- Υιοθέτηση μιας πανευρωπαϊκής συμφωνίας ότι τόσο τα ναζιστικά όσο και τα κομμουνιστικά ολοκληρωτικά καθεστώτα πρέπει να χαρακτηριστούν το καθένα με τα τραγικά αποτελέσματά του ως οι κύριες συμφορές που χτύπησαν τον 20ό αιώνα, για τη συστηματική καταπάτηση όλων των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων με ακραίες μορφές βίας, πραγματοποίηση επιθετικών πολέμων και ως αναπόσπαστο κομμάτι της ιδεολογίας τους, εκδιώξεις πληθυσμών και ολόκληρων εθνών.

- Να υπάρξει αναγνώριση ότι πολλά εγκλήματα που έγιναν στο όνομα του κομμουνισμού πρέπει να χαρακτηριστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για να αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή για τις μελλοντικές γενιές και να δικαστούν όπως συνέβη και με τα εγκλήματα των ναζιστών στη δίκη της Νυρεμβέργης.

- Να υπάρξει κοινή νομοθεσία, που θα επιτρέψει στους δικαστές να δικάσουν και καταδικάσουν τους δράστες των εγκλημάτων και να αποζημιώσουν τα θύματα.

- Να υπάρξει ευρωπαϊκή και διεθνής προσπάθεια για αποφασιστική καταδίκη των προηγούμενων κομμουνιστικών εγκλημάτων και αποφασιστική πάλη ενάντια στα συνεχιζόμενα κομμουνιστικά εγκλήματα.

- Να καθιερωθεί η 23η Αυγούστου, μέρα που υπογράφτηκε το σύμφωνο ανάμεσα στον Χίτλερ και τον Στάλιν, γνωστό ως σύμφωνο Μολότοφ - Ριμπεντρόπ, ως ημέρα μνήμης των θυμάτων των ναζιστικών και κομμουνιστικών ολοκληρωτικών καθεστώτων, με τον ίδιο τρόπο που η Ευρώπη τιμά τα θύματα του ολοκαυτώματος των Εβραίων στις 27 Ιανουαρίου.

- Να ζητηθεί από όλα τα εθνικά κοινοβούλια να αποφασίσουν να αναγνωριστούν τα εγκλήματα του κομμουνισμού ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ώστε να οδηγηθούμε σε ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

- Να προχωρήσουμε σε δημόσια συζήτηση για την απαγόρευση της εμπορικής και πολιτικής χρήσης των κομμουνιστικών συμβόλων.

- Να ιδρύσουμε ίδρυμα, με την επωνυμία Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Συνείδησης που θα είναι ευρωπαϊκό ερευνητικό κέντρο για τη μελέτη της εξέλιξης των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Επίσης πανευρωπαϊκό Μουσείο μνήμης των θυμάτων όλων των ολοκληρωτικών συστημάτων.

- Να αναμορφωθούν τα ευρωπαϊκά βιβλία της Ιστορίας, ώστε τα παιδιά να μάθουν για τον κομμουνισμό και τα εγκλήματά του και να τους επιστηθεί η προσοχή ακριβώς όπως έχουν διδαχθεί για τα εγκλήματα του ναζισμού».

Χέρι – χέρι στην Ευρωβουλή λοιπόν το ΛΑΟΣ και η αστική και φιλοαμερικάνικη ακροδεξιά της Ευρώπης , με τους νεοφιλελεύθερους και σοσιαλδημοκράτες , ενάντια σε ότι θεωρούν απειλή για τα συμφέροντα της «δημοκρατίας» της νέας τάξης πραγμάτων και των αφεντικών τους των πλουτοκρατών.