Τιμή στον Τσε Γκεβάρα.

« Πιστεύω στον ένοπλο αγώνα σαν τη μόνη λύση για τoυς λαoύς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τoυς. Πολλοί θα με αποκαλέσουν τυχοδιώκτη και πράγματι είμαι , αλλά ενός διαφορετικού τύπου , από εκείνoυς που διακινδυνεύουν το τομάρι τoυς για να υπερασπίσουν ένα ιδανικό !! »

ΕΡΝΕΣΤΟ «ΤΣΕ» ΓΚΕΒΑΡΑ



Έxoυν ήδη περάσει 41 χρόνια από το θάνατό του «Τσε» και το είδωλο του παραμένει ακόμα ζωντανό στη μνήμη και στις καρδιές όλων όσων με πνεύμα ανιδιοτέλειας και αυτοθυσίας , αγωνίζονται παθιασμένα για τα υπέρτατα και διαχρονικά ιδανικά της εθνι­κής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιο­σύνης. Ο «Τσε» διασχίζει τις μόδες και τις εποχές , ενσαρκώνοντας το πνεύμα αντίστασης σε όλα τα αντιδραστικά συστήματα και σε κάθε μορφής καταπιεστική εξουσία.

Μέσα σε 41 χρόνια άλλαξαν πολλά πράγματα άλλαξε η κοινωνία , άλλαξαν τα μοντέλα , άλλαξαν τα πρόσωπα , άλλαξαν και οι κανόνες του παιχνι­διού αλλά το παιχνίδι έμεινε πάντα το ίδιο. Από το ένα μέρος η πολιτική και οικονομική εξουσία μου με νέες μεθόδους , με νέες τακτικές και νέους εγκάθετους στυλοβάτες προσπαθεί να επιβάλει την κυριαρχία της σε κάθε έκφραση και εκδήλωση της κοινωνίας.

Από το άλλο ο λαός , με τα παντοτινά όνειρα και ελπίδες , ελπίδες για έναν μετασχηματι­σμό της κοινωνίας , για έναν πιο δίκαιο και καλύτερο κόσμο , για κοινωνική πρόοδο και ελευθερία. Εκείνοι που κάποτε εμφανίζονταν ως οι υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων και ως οι ανατροπείς του καπιταλιστικού συστήματος, κραδαίνοντας κόκκινες σημαίες , σήμερα μετεξελίχθηκαν στους κατ' εξοχήν θεματοφύλακες της «Νέας Παγκόσμιας Τάξης» και του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος , όντας σε αγαστή συνεργασία με τον υπερατλαντικό παράγοντα και την εγκλη­ματική συμμορία που ονομάζεται CIA.



Εμείς όμως όχι , δεν προδώσαμε τα ιδανικά μας, τις αξίες και τα όνειρά μας , συνεχίζουμε στον αγώνα μας πολεμώντας το ίδιο σύστημα και τους ανθρώπους του , τώρα όπως και τότε !!

Απ' την πλευρά μας θεωρούμε καθήκον και υποχρέωση μας να αποδώσουμε τιμή στον ήρωα , στον επαναστάτη , στον αγωνιστή. στον commadante Ε. «ΤΣΕ» ΓΚΕΒΑΡΑ.