Όχι στα διδάγματα τους !

του Ιουλιανού

Εσείς είστε το μέλλον , μας λένε συνεχώς. Μας λένε να γίνουμε άνθρωποι , να γίνουμε κάτι . Ας μας εξηγήσουν όμως τι εννοούν όταν λένε άνθρωπος…

Σίγουρα είμαστε το μέλλον. Για αυτό όχι απλά πρέπει , αλλά επιβάλλεται να φροντίσουμε για αυτό! Η νεολαία είναι το πιο δυναμικό κομμάτι μιας κοινωνίας , και ικανή να θέσει βάσεις ώστε να πραγματοποιηθεί κάποια αλλαγή. Δεν ξέρω για παλιότερες εποχές , σήμερα πάντως η νεολαία παρουσιάζει μια εικόνα τραγική. Δείχνει να έχει γεράσει ήδη , να έχει γίνει ανίκανη να αλλάξει και να χτίσει κάτι , καθώς και να υπερασπιστεί πράγματα που χάνονται μέρα με την μέρα. Κυριαρχεί η εγκληματική αδιαφορία αλλά και ο πολιτικός αποπροσανατολισμός με αποτέλεσμα να βλέπουμε όλα αυτά που βλέπουμε σήμερα. Και είναι λογικό να φαντάζει βαρετή η πολιτική και να απογοητεύει όταν είναι σε τέτοια κατάσταση (κοινοβουλευτισμός). Όμως , όποιος ψάξει λογικά στην ιστορία θα δει ότι κάθε άλλο παρά βαρετή είναι ,αφού θα βρει επαναστατικά κινήματα που η νεολαία έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο.




Είναι εξωφρενικό να βλέπεις τα περισσότερα παιδιά να έχουν όνειρο το βόλεμα από τόσο νωρίς. Να θέλουν να βρουν τον καλό μισθό και ας εξευτελιστούν για αυτό. Σε μια ηλικία που θα έπρεπε να την χαρακτηρίζει η ενέργεια , να έχουν μετατραπεί σε σάπιους μικροαστούς γεμάτους εγωισμό και στενομυαλιά. Είναι βέβαιοι ότι ο κόσμος θα μένει αιώνια όπως τον βρήκαν , ότι δεν πέρασε από τόσα στάδια εξέλιξης και αλλαγών. Είναι τόση μεγάλη η βλακεία που νομίζουν ότι θα τα έχουν όλα έτοιμα για μια ζωή και κάποιο μαγικό χέρι θα τα φτιάχνει όλα …τέλεια ανδρείκελα του καπιταλισμού. Είναι τραγικά τα αποτελέσματα του ,να σκοτώνει ιδέες και όνειρα από τόσο νωρίς.

Η άλλη πλευρά της παρακμής είναι ο αποπροσανατολισμός που προανέφερα. Μέρος της νεολαίας χειραγωγείται ώστε να αυτοκτονεί κυριολεκτικά , αφού σκοτώνει το ίδιο της το μέλλον. Διδάσκεται να μισεί την ίδια την καταγωγή της , το κάλλος...Έχει ως πρότυπα σκουπίδια στην κυριολεξία που προβάλλονται με έναν ψευτοεπαναστατικό μανδύα. Βεβαίως τέτοιοι «επαναστάτες» δεν είναι ικανοί να πειράξουν ούτε μύγα (και μετά μιλάνε για ήρωες αντάρτες). Μην ξεχνάμε όμως ότι από την άλλη ,κάποια άλλοι «νεαροί» (με ροπή προς την τυφλή βία προφανώς ) χρησιμοποιούνται για άνανδρες επιθέσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του καθεστώτος ( με αποκορύφωμα την «αντιφά» ).


Το ποιος φταίει είναι ένα μεγάλο θέμα. Φταίνε οι γονείς που το μόνο που έμαθαν στα παιδιά τους είναι να βολευτούν και να μην τους νοιάζει αν ζει ή πεθαίνει ο διπλανός τους. Φταίνε αυτοί λοιπόν που μετέδωσαν την σαπίλα τους στα παιδιά τους. Όπως φταίει και το καθεστώς και κυρίως τα ΜΜΕ. Το ποιοι φταίνε το ξέρουμε λοιπόν καλά μέσα μας, καιρός είναι να σκεφθούμε και το πώς θα αλλάξουμε.

Δυο είναι οι λέξεις που θα μας σώσουν.

Αφύπνιση και δραστηριοποίηση !!!

Πρέπει να ξυπνήσουμε. Να διδαχθούμε από μορφές του παρελθόντος ( και όσο πιο πολύ δυσφημίζεται μια προσωπικότητα τόσο πιο περισσότερο θα πρέπει να την ερευνήσουμε αντικειμενικά ) και να «ψαχτούμε» ιδεολογικά. Να χτίσουμε ένα υγιές κίνημα εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις δυνατότητες μας! Να είμαστε προσεκτικοί απέναντι σε κινδύνους εκμετάλλευσης των ιδεών μας.




Δράση παντού ! Δημιουργία αντίστασης με κάθε μέσο. Μέσω του αθλητισμού ( προσέχοντας όμως να μην υποπέσουμε σε βλακώδεις χουλιγκανισμούς) , μέσω της μουσικής (και όχι μόνο είδη που έχουν γίνει πλέον κλασσικά αλλά οποιαδήποτε επαναστατική μουσική έχει δυνατότητες προσαρμογής ) , δράση στα σχολεία και στις γειτονιές μας !


Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα " Άνθη του Κακού "

www.anthitoukakou.blogspot.com/